Opis
Marka: KROPLA BESKIDU
Rodzaj: Niegazowana
Pojemność: 500 ml
Zboża zawierajace gluten: Nie
Inne uwagi dotyczące przechowywania: Chronić przed działaniem promieni słonecznych i zamrożeniem. Nie przechowywać w pobliżu środków chemicznych.
Fluor: 0,01 mg/100ml
Kropla Beskidu to naturalna woda mineralna – niskozmineralizowana, pochodząca z Tylicza w górach Beskidu Sądeckiego, jednego z najbardziej cenionych w Europie regionów pod względem naturalnych wód mineralnych. Kropla Beskidu swoje walory zawdzięcza budowie geologicznej skał, spośród których jest wydobywana. Krążąc setki lat pomiędzy ułożonymi naprzemiennie warstwami gruboziarnistych piaskowców i łupków, z cienkimi pokładami margli oraz wapieni, woda nasyciła się minerałami i osiągnęła krystaliczną czystość. Z uwagi na odpowiednią zawartość składników mineralnych Kropla Beskidu może być spożywana w każdej ilości, z dowolną częstotliwością, przez osoby w różnym wieku. Kropla Beskidu, ze względu na niewielką zawartość sodu, jest rekomendowana dla osób, które powinny ograniczać udział soli (chlorku sodu) w codziennej diecie. Pozytywna opinia IMiD dla dzieci powyżej 3. roku życia, kobiet ciężarnych i karmiących piersią.
Parametry produktu
|
Rodzaj |
Niegazowana |
|
Pojemność |
500 ml |
|
Waga jednostkowa brutto |
0,52 kg |
|
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu |
Nazwa firmy: COCA COLA HBC POLSKA SP. Z O.O.
Ulica i numer: Żwirki i Wigury 16
Kod pocztowy i miasto: 02-092 WARSZAWA PL |
|
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w |
Polska |
|
Skład dodatkowy |
Ogólna mineralizacja: 333,2 mg/l. Kationy: wapniowy (Ca2+) 45; magnezowy (Mg2+) 17; sodowy (Na+) 15; potasowy (K+) 1,1. Aniony: wodorowęglanowy (HCO3-) 219; siarczanowy (SO42-) 33; chlorkowy (Cl-) 3,1; fluorkowy (F-) < 0,10. |
|
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie |
252 op. zb. (DU) |
|
Nazwa otworu lub zespołu otworów tworzących ujęcie oraz ich miejsce ze wskazaniem miejsca lub miejscowości |
Ujęcie Kropla Beskidu w Tyliczu. |
Alergeny »
|
Zboża zawierajace gluten |
Nie |
|
Łubin i produkty pochodne |
Nie |
|
Skorupiaki i produkty pochodne |
Nie |
|
Seler i produkty pochodne |
Nie |
|
Orzechy |
Nie |
|
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) |
Nie |
|
Nasiona sezamu i produkty pochodne |
Nie |
|
Soja i produkty pochodne |
Nie |
|
Ryby i produkty pochodne |
Nie |
|
Mięczaki i produkty pochodne |
Nie |
|
Gorczyca i produkty pochodne |
Nie |
|
Jaja i produkty pochodne |
Nie |
|
Dwutlenek siarki i siarczyny |
Nie |
Przechowywanie »
|
Inne uwagi dotyczące przechowywania |
Chronić przed działaniem promieni słonecznych i zamrożeniem. Nie przechowywać w pobliżu środków chemicznych. |
|
Sposób przechowywania |
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
Wartość odżywcza »
|
Jednostka będąca podstawą przeliczeń |
g/100 ml |
|
Wielkość porcji |
500 ml |
Witaminy i składniki mineralne »
|
Fluor |
0,01 mg/100ml |
|
Kwas pantotenowy |
0,31 mg/100ml |
|
Wodorowęglany (HCO3-) |
219 mg/l |
|
Sód |
15 mg/l |
|
Siarczany (SO₄²-) |
33 mg/l |
|
Wapń |
4,5 mg/100ml |
|
Potas |
0,11 mg/100ml |
|
Magnez |
1,7 mg/100ml |